Blauwe steen, marmer, graniet, witsteen, composiet, marmercomposiet en kunststeen...

Steenzagerij Peters - Maasmechelen - MaterialenNatuursteen is een oerdegelijk materiaal dat al eeuwen meegaat. Het is duurzaam, biedt enorm veel mogelijkheden en is op de koop toe nog mooi ook.

Bij Steenzagerij Peters streven we naar kwaliteit, deskundigheid en een goede service.
Wij komen dan ook ter plaatse voor het nodige maat- en profielwerk, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.
We bieden u verschillende soorten natuursteenmaterialen aan:

Arduin: Belgische trots in de bouwindustrie

Blauwe hardsteen of arduin is een compacte zandsteen die gevormd werd in de koolstofrijke modder van ondiepe en warme zeeën. In België zijn er drie belangrijke gebieden waar blauwe steen wordt ontgonnen:
het platform van Soignies tussen Brabant en Henegouwen, de Condroz in de provincie Namen en het Centraal Ardens Massief.
Door zijn mooie structuur en zijn uitstekende duurzaamheid is arduin een ideaal bouwmateriaal. Talrijke vormen van afwerking zijn mogelijk: gepolijst, gezoet, gezaagd, geslepen, gevlamd, gebouchardeerd (met ruw oppervlak), met geciseleerde groeven, in oude fijnslag….
Bij Steenzagerij Peters neemt de Belgische blauwe steen of arduin een belangrijke plaats in. Met de modernste technieken, maar wel volgens de beproefde vakkennis van vroeger, zorgen we voor een perfect afgewerkt eindproduct voor uw bouwproject.

Marmer voor een gevoel van luxe en weldaad

Marmer ontstaat door een vervorming van kalksteen en is een zeer gewild element in de bouw omwille van zijn prachtige, bijna doorzichtige lichtval en kleurschakeringen. Andere kenmerken zijn de aders en de kristalstructuur. Bovendien is elk stuk marmer uniek en straalt het luxe en weldaad uit.
Steenzagerij Peters heeft voor u een ruim aanbod aan marmersoorten. U wenst een marmeren vloer, gevelbekleding, trap, keukenblad of nog iets anders?
Wij helpen u verder!

Graniet: duurzaam, uniek en in een ruim aanbod aan kleuren

Graniet ontstaat door het stollen van magma in diepere aardlagen. Het bestaat uit kwarts, veldspaten en glimmers. Dit materiaal staat bekend om zijn slijtvastheid en krasbestendigheid waardoor het vaak gebruikt wordt voor keukenwerkbladen en vloeren.
Bovendien is graniet zuurbestendig en kan het goed tegen vorst, waardoor het dus ook buitenshuis gebruikt kan worden. Dankzij de verschillende bewerkingen (ruw bewerkt, geschuurd, gesplitst, gevlamd en gepolijst) komen de mooiste, diepste kleuren aan de oppervlakte.
Bent u in verleiding gebracht door de voordelen van graniet? Steenzagerij Peters biedt u het beste graniet aan in een waaier van kleuren waaruit u kunt kiezen.

Witsteen: klassiek, degelijk en met vele mogelijkheden

Witsteen is een zachte kalksteen die doorgaans ruw, geschuurd of geciseleerd aangeboden wordt. Het is gemakkelijk te bewerken en wordt vooral ontgonnen in Frankrijk, maar ook in Portugal en Turkije. Kenmerkend zijn de variaties in tinten door de verschillende kleurschakeringen.
De toepassingen van witsteen zijn ruim: het wordt gebruikt voor vloeren, schouwen, deuromlijstingen, dorpels, gevelbekleding, beelden … . Niet alle soorten witsteen zijn echter even geschikt voor buitenshuis, dus doe zeker een beroep op ons deskundig advies wanneer u met witsteen aan de slag wil.
Met meer dan twintig jaar ervaring is Steenzagerij Peters de juiste keuze voor al uw werken in witsteen!

Composiet: de milieuvriendelijke oplossing

Composiet is een industrieel vervaardigde steen, samengesteld uit resten van natuursteen. Elke composietproducent heeft dan ook zijn eigen, unieke samenstelling voor dit materiaal. Het geheim van het huis, zeg maar. Meestal bevat het wel resten van graniet en kwarts. Op die manier worden overschotten van natuursteen gerecycleerd, wat composiet tot een heel milieuvriendelijk materiaal maakt. Andere voordelen zijn het zeer ruime aanbod aan kleuren, slijtvastheid, krasbestendigheid en de onderhoudsvriendelijkheid.
Composietsteen is een zeer duurzaam materiaal dat vooral gebruikt wordt voor werkbladen, vloeren en wandbekleding. De mogelijke afwerkingen voor het oppervlak zijn glanzend, mat (gezoet) of gevlamd (opgeruwd). Voor de rand zijn verschillende afwerkingen naar keuze mogelijk.
Heeft het comfort van composiet u overtuigd? Dan bent u bij Steenzagerij Peters in Maasmechelen aan het juiste adres!
Neem contact met Steenzagerij Peters voor deskundig advies voor de keuze van steen voor uw project.

Steenzagerij Peters Steenweg naar As 12 - 3630 Maasmechelen
Ligging
Tel.: 089/65 82 61
info@steenzagerij-peters.be
BTW BE0436 431 011
Back to Top